Knappast grillat, och inte ens mitt eget

Publicerat

Ibland händer det ju att man trots allt väljer annan tillagningsmetod än grillat. Ska man vara ärlig så är det ju rätt ofta till vardags som man väljer alternativa metoder. Idag blev det något helt annat. Dels vegetariskt och dels med en annan kock än jag själv. Men resultatet var så sinnessjukt gott att jag måste ha med det här.

Det var min dotter som hade lite tid över och gjorde hemlagade tortellini. Deg på durumvete, mjöl, olja, salt och vatten. Den fick vila för att sedan göras i pastamaskinen till tunna skivor. Med hjälp av en stans gjordes sedan cirkulära pastaplattor som fylldes med fyllning av färskost och parmesan.

Veks på mitten och förseglades i kanterna med en gaffel. Lagom hårt, lagom mycket. Sedan fick de bada i det bubblande värmande vattnet i ca tre minuter.

Resultatet var håll käften på riktigt. Denna enkla rätt serverades med brynt smör, rostad mandel, chevré och honung. Det blev en måndagsmiddag som inte gick av för hackor. Tack Amanda!