Smashing Good: Den Magiska Smashed Burgern med Chili-Cheddar, Bacon, Sallad och Lök

Välkommen tillbaka, matälskare! Vi har ett riktigt smaskigt recept att dela med oss av idag – en unik twist på den traditionella smashed burgern som vi lovar kommer att få ditt vatten att rinna. Denna burgare har allt: saftigt och krispigt kött, smältande chili-cheddar, stekt bacon, färsk sallad och krispig, färsk lök. Det är en verklig smakexplosion som du bara måste prova.

Först, en snabb förklaring om vad en smashed burger är. I stället för att forma köttet till en biff och sedan grilla den, plattar man ut köttet direkt på stekbordet och pressar det platt (eller ”smashar” det) med en stekspade. Resultatet? En perfekt krispig och saftig burgare.

Låt oss dyka rakt in i detta frestande recept.

Ingredienser:

500 gram högkvalitativt nötkött, malen
Salt och svartpeppar efter smak
4 hamburgerbröd
4 skivor chili-cheddarost
8 skivor rökt bacon
Grönsallad
1 stor gul lök, skivad
Smör till stekning
Instruktioner:

Baconet: Värm upp ditt stekbord till medelhög värme. Lägg baconskivorna direkt på stekbordet och stek dem tills de är perfekt krispiga. Ta bort och låt rinna av på hushållspapper.

Burgaren: Dela köttet i fyra lika stora delar. Hetta upp stekbordet till hög värme. Lägg en köttklump på stekbordet och krossa den med baksidan av en stekspade. Du vill ha en tunn burgare med mycket yta. Krydda med salt och peppar och stek i 2-3 minuter, eller tills undersidan har en fin brun stekyta. Vänd på burgaren, lägg på en skiva cheddar och stek i ytterligare 1-2 minuter.

Bröden: Smörj snabbt stekbordet med lite smör och stek bröden lätt tills de får en fin gyllene färg.

Montering: Placera den kryddade burgaren på det stekta bottenbrödet, toppa med det krispiga baconet, färsk lök och sallad. Toppa med brödets överdel.

Vi hoppas du kommer att njuta av denna magiska smashed burgare lika mycket som vi gör