Glutenfria Snacks För Sköna Soliga Dagar

Med våren och sommaren framför oss ser vi fram emot långa, lata dagar i solen. Dessa dagar är inte kompletta utan enkel, men ändå utsökt mat att dela med vänner och familj. Om du är på jakt efter något annat än de traditionella chipsen och dippa, så har du kommit till rätt plats! Jag har det perfekta receptet på snabba, enkla, glutenfria snacks tillverkade av glutenfri pizzadeg, harissa, soltorkade tomater och din favoritost.

Ingredienser:
1 paket glutenfri pizzadeg
2 msk harissa pasta
1 kopp soltorkade tomater, skivade
2 koppar av din favoritost, riven
Färsk basilika, för garnering
Ditt favoritbubbel för servering


Instruktioner:
Förbered pizzadegen: Följ instruktionerna på ditt paket med glutenfri pizzadeg. Degen ska vanligtvis vila en stund efter utrullning, så planera framåt.

Förvärm ugnen: Sätt ugnen på 200°C.

Förbered botten: Kavla ut degen. ta något cerkelformat, exempelvis en kakform eller ett litet glas. Stansa ut så många minipizzor du kan. Bred ut ett jämnt lager av harissa pasta på pizzadegen. Harissa ger en underbar värme och kryddighet som komplement till de andra ingredienserna.

Lägg på toppings: Sprid ut de soltorkade tomaterna jämnt över pizzadegen. Dessa kommer att ge en härlig sötma. Sprid därefter ut osten jämnt över tomater och harissa. Du kan använda vilken ost du gillar – mozzarella, cheddar eller varför inte en stark blåost för extra djup smak.

Baka din ”pizza” snack: Sätt in din ”pizza” i den förvärmda ugnen och baka i 10-15 minuter, eller tills osten är gyllenbrun och bubblig.

Servera: När din ”pizza” är klar, ta ut den ur ugnen och låt den svalna något. Strö över färsk basilika och skär i mindre bitar för att servera som snacks.

På med bubblorna: Servera dina glutenfria snacks med ditt favoritbubbel. Det kan vara allt från champagne, prosecco eller varför inte en svensk äppelmust med bubblor?

Detta recept är både enkelt och snabbt att tillaga, perfekt för spontana sommarfester eller när du bara vill njuta av en lugn dag på altanen. Med dess smakrika ingredienser, kommer dessa glutenfria snacks att vara ett hit hos alla dina gäster.

Så nästa gång solen skiner och vänner samlas på din altan, varför inte prova dessa underbara glutenfria snacks? De är säkra på att lägga till det lilla extra till din dag och kommer att bli ett recept du återkommer till gång på gång.