Het Flapsteak och Grillad Majs i Sommarsol – En smakresa du inte vill missa

Som solen börjar långsamt dyka ner över horisonten, samlas familjer och vänner kring grillen för att delta i den tidlösa sommartraditionen – grillningen. Det är något magiskt med att stå runt grillen, prata och skratta tillsammans medan vi väntar på att den perfekta middagen ska tillagas. Och vad kan vara bättre att lägga på grillen än en saftig flapsteak, grillad majs och en fräsch grönsallad? Lägg till en hemmagjord het chilimajo, och du har en fantastisk måltid som tillfredsställer alla sinnen.

Grillad Flapsteak – Huvudrollsinnehavaren

Flapsteak är en utmärkt detalj att grilla för att få en rik, köttig smak. Det är viktigt att först marinera köttet för att mjuka upp det och förstärka dess smaker. Jag rekommenderar en enkel marinad av olivolja, sojasås, vitlök, salt, peppar och kanske lite rosmarin. Låt köttet marinera i några timmar eller över natten för bästa resultat.

När du är redo att grilla, värme upp grillen till hög värme och lägg sedan på köttet. Grilla det i ungefär 4-5 minuter på varje sida för medium rare. Kom ihåg att vila köttet efter grillningen för att låta juicerna fördela sig jämnt.

Grillad Majs – Den Söta Sidkicken

Majs är ett av de mest underskattade tillbehören på grillen. För att få en perfekt grillad majs, börja med att dra av bladen men lämna kvar stjälken. Doppa sedan majsen i en blandning av smält smör, salt och peppar. Lägg majsen direkt på grillen, vrid dem regelbundet tills de är gyllene och karamelliserade. Det tar ungefär 15 minuter.

Grönsallad – Den Fräscha Balansen

Till denna rika måltid vill vi ha något lätt och fräscht. En enkel grönsallad med blandade salladsblad, tomater, gurka, rödlök och kanske några svarta oliver kommer att göra jobbet. Kasta den med en lätt citron- och olivolja vinaigrette för att hålla saker enkla och smakrika.

Het Chilimajo – Kryddan som Toppa Av Allt

Ingen grillkväll är komplett utan en härlig sås. För detta föreslår jag en hemmagjord het chilimajo. Blanda majonnäs, finhackad chili, vitlök, limejuice, salt och peppar tillsammans. Justera hetta efter egen smak. Denna sås kommer att ge den extra sparken till ditt grillade flapsteak.