Enkel, snabb och grymt god kycklingpasta

Ett av de mest njutbara sätten att äta pasta är att släppa tagliatelle i en tallrik, toppa med den perfekt tillagade kycklingen och hälla en hemgjord sås över allt vid serveringstillfället. Det ger en extra touch av elegans till måltiden och ger alla vid bordet chansen att anpassa sin portion efter egen smak. I det här inlägget delar jag mitt recept på en enkel kycklingpasta, serverad med en separat kycklingsås gjord på stekta kycklingbitar, vitlök, chili, lök och grädde. Lägg till lite riven parmesan, färskmald svartpeppar och svart flingsalt, och du har en måltid värdig en fin restaurang.

Ingredienser

2 kycklingbröst, skuren i bitar
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 chili, finhackad
1 lök, finhackad
2 dl grädde
Färsk tagliatelle
Riven parmesan
Färskmald svartpeppar
Svart flingsalt


Förberedelse

Börja med att steka kycklingbitarna i en stor stekpanna med lite olja över medelhög värme tills de är gyllene och helt genomstekt. Lägg åt sidan.

I samma stekpanna, tillsätt vitlöken, chilin och löken. Sautera tills löken är genomskinlig och vitlöken är gyllene.

Tillsätt grädden till stekpannan och rör om så att den blandas väl med vitlök, chili och lök. Låt det sjuda på låg värme i några minuter för att smakerna ska kombineras. Din kycklingsås är nu klar.

Koka tagliatellen enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, häll av vattnet.

När det är dags att servera, lägg tagliatelle på tallrikarna. Lägg de stekta kycklingbitarna på toppen och häll över kycklingsåsen.

Avsluta med att toppa med riven parmesan, och ge varje tallrik en nypa av färskmald svartpeppar och svart flingsalt för att smaka.

Det är allt – en rik och smaklig kycklingpasta som är enkel nog att laga mitt i veckan, men tillräckligt elegant för att servera till gäster. Den separata kycklingsåsen ger en extra touch av lyx och ger gästerna möjlighet att anpassa sin portion.

Jag hoppas att ni njuter av att laga denna enkla kycklingpasta lika mycket som jag gjorde.