Grillade Kalvfärsbiffat – en hyllning till sammaren som äntligen är här.

Publicerat

Med alla ingredienser i beredskap och grillen uppvärmd till perfekt temperatur, började jag med att forma kalvfärsen till tjocka, rejäla biffar. Efter att ha grillat dem på båda sidor till medium-rare, lät jag dem vila ett ögonblick medan jag förberedde resten. Halloumin, skuren i tjocka skivor, blev nästa som fick möta grillens heta galler. När de hade fått en fin grill-yta och blivit gyllene, tog jag av dem från värmen.

Under tiden skapade jag den sötsyrliga salladen. Jag skar färsk vattenmelon och jordgubbar i bitar, och kastade dem försiktigt tillsammans. För att ge det där extra, smulade jag över lite fetaost. Dess sälta kontrasterade fantastiskt mot sötman i frukten och skapade en balanserad, uppfriskande sallad.

Klyftpotatisen, vars doft av rosmarin och olivolja fyllde köket, var nu klar och krispig. Samtidigt mixade jag fetaost, gräddfil, vitlök och citron för att göra en fetaostcreme som var lika krämig som den var läckert tangy.

Så var det dags att servera. Jag lade en kalvfärsbiff i mitten av varje tallrik, med grillad halloumi och klyftpotatis på sidan. En generös sked av fetaostcreme lades bredvid, redo att doppa i eller smörja över vadhelst gästen önskade. Och sist men inte minst, den färgglada, söta och salta salladen av vattenmelon, jordgubbar och fetaost – en perfekt kontrast mot de rika, grillade smakerna.

Så där har du det, min oemotståndliga sommarmiddag. Trots dess enkelhet i utförande, var varje element en viktig del av en smakmässig symfoni – där varje smak och textur samverkade för att skapa något större. Detta var inte bara en måltid, det var en upplevelse – en som kommer att leva kvar i minnet långt efter det sista tuggan är avklarad. Om du får chansen, uppmanar jag dig att prova denna kombination. Du kommer inte bli besviken!