Grillade kalvfärsbiffar

Publicerat

Vad ska man göra till middag en dag som både bjudit på natur och båtfix. Valet föll på något som vi inte gjort på ett tag. Nämligen på grillade kalvfärsbiffar. Ett halvt kilo kalvfärs, en deciliter grädde, färska örter, salt och lite dijonsenap. Rör ihop och platta ut biffar i lagom storlek.
Innan jag började röra ihop köttfärssmeten så tände jag grillen och kastade på några små, helt vanliga, gula lökar. De behöver lite tid på sig för att hinna bli riktigt klara.
Parallellt med att jag gjorde färs så kastade min bättre hälft in lite potatisklyftor och lite sötpotatis i ugnen. 220 grader varmluft tills de får bra färg och är mjuka och goa inuti.
Innan jag smet ut till grillen för att grilla på våra biffar körde jag ihop champinjonsåsen så att den skulle få lite tid att koka ihop. Började med att klyfta svampen och köra den i en kastrull till dess att vattnet försvunnit. Sedan i med smör och bryna svampen med lite lök. I med grädde och lite fond. Denna gång valde jag lite färdig kantarellfond. Lite peppar och lite, lite soja. Sedan fick den puttra sakta i en i kanske tjugo minuter.
Skära upp lite sallad på sluttampen för att sedan montera ihop och njuta. Smaskens!